ČETVRTI U SVIJETU

Brazil ima više zaraženih koronavirusom od Španjolske i Italije

17.05.2020.
u 13:11

U Brazilu se pogoršava epidemiološka situacija i trenutno ima više zaraženih koronavirusom od Italije i Španjolske. Samim time, postao je četvrta zemlja na svijetu po broju potvrđenih slučajeva zaraze. 

Deutsche Welle piše da je u Brazilu trenutno zaraženo 233.511, a od posljedica pandemije preminulo je ukupno 15.633 osoba. U protekla 24 sata u ovoj državi je preminulo 816 osoba, priopćilo je brazilsko ministarstvo zdravstva.

Trenutno je iza SAD-a, Rusije i Velike Britanije, a Brazil je napravio puno manje testiranja nego te tri zemlje koje su ispred njega po broju oboljelih.

Usprkos rastu broja zaraženih predsjednik Brazila Jair Bolsonaro je nekoliko puta umanjivao opasnost koronavirusa nazivajući ga "malom gripom".

Također je brojne guvernere kritizirao jer su poduzeli određene mjere ograničenja zbog širenja koronavirusa i pozvao je kompanije da se ponovo otvore.

"Nezaposlenost, glad i bijeda bit će budućnost svih onih koji podržavaju tiraniju koja se zove potpuna izolacija", kazao je jednom prilikom Bolsonaro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?