Stožer za zaštitu i spašavanje

Brčko Distrikt: Suglasnost za davanje treće doze cjepiva protiv

cjepivo
Sanjin Strukic/Pixsell
25.10.2021.
u 18:22

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na zasjedanju dao suglasnost na Preporuke za davanje treće doze cjepiva protiv covida -19.

Ove preporuke se, između ostalog, odnose na davanje treće doze osobama starijim od 65 godina, zdravstvenim radnicima koji rade kao prvi kontakt s pacijentima, kao i osobama kod kojih je od druge doze cjepiva iz primarnog procesa prošlo najmanje šest mjeseci.

Ujedno, Stožer je dao suglasnost na Preporuke za docijepljenje u Brčko distriktu za građane Distrikta koji su prvu dozu cjepiva protiv covida-19 dobili u inozemstvu. Docjepljenju će moći pristupiti građani koji su se u inozemstvu cijepili prvom dozom cjepiva protiv bolesti covid-19, te su u mogućnosti da pruže dokaz o tome.

Stožer za zaštitu i spašavanje naglašava da je primarno cijepljenje, prvom i drugom dozom, prioritet za sticanje kolektivnog imuniteta građana Brčko distrikta te apelira na stanovništvo da se cijepi kako ne bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?