Skupština Brčko distrikta

Brčko: Usvojen Zakon o dopunama Zakona o državnoj službi

13.06.2019.
u 10:39

Skupština Brčko distrikta u srijedu je na sjednici usvojila Zakon o dopunama Zakona o državnoj službi u tijelima javne uprave Brčko distrikta BiH.

Po žurnom postupku usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Brčko distrikta kojim je, između ostalog, propisano da će se prilikom umirovljenja policijskih službenika, sukladno entitetskim propisima  mirovinsko-invalidskog osiguranja, poseban staž u dvostrukom trajanju i razdoblje od 18. rujna 1991. godine do 19. lipnja 1996. godine s efektivnim trajanjem, računati samo na zahtjev i uz pisanu suglasnost policijskog službenika.

Usvojen je i Zaključak kojim je Skupština utvrdila da postoji uvjerljiv javni interes da odredba članka 35 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima koji se odnosi na prijelaznu odredbu o prestanku radnog odnosa radi umirovljenja ima retroaktivni učinak. Po žurnom postupku je usvojen i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH.

Zastupnici su razmatrali Izvješće o procesu inicijalne fiskalizacije u Brčko distriktu kao i izvješća i informacije o radu pravosudnih institucija u prošloj godini, Izvješće o radu tužitelja Brčko distrikta, informacije o radu Pravosudnog povjerenstva i Apelacijskog suda Brčko distrikta, dok je razmatranje Informacije o radu Osnovnog suda odloženo za iduću sjednicu.

Nakon završetka 49., zastupnici su započeli 50. redovitu sjednicu Skupštine na kojoj su u prvom čitanju usvojili prijedloge zakona o likvidacijskom i zakona o stečajnom postupku.

Donesena je Odluka o imenovanju Ismeta Dedeića za vršitelja dužnosti Zavoda za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH, kao i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt. Također, dana je suglasnost na izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JP "Luka Brčko" .

Sjednica je prekinuta sinoć oko 20 sati, a bit će nastavljena u srijedu, 19. lipnja, razmatranjem Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Brčko distrikta BiH za 2019. godinu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Skupštine Brčko distrikta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?