Upozorili državljane

Britanci: U BiH postoji opasnost od terorizma

napad u sarajevu
26.11.2015.
u 06:30

Ubojstvo dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u sarajevskom mjestu Rajlovac britansko ministarstvo vanjskih poslova okarakteriziralo je kao teroristički napad pozivajući se na zaključke službenih bh. vlasti. Isti ured izdao je upozorenje svojim državljanima koji se nalaze u BiH kako postoji povećana opasnost od terorističkih napada, piše Večernji list BiH.

Na svojim službenim stranicama skreću pozornost britanskim državljanima koji se nalaze u BiH kako procjenjuju da je povećana opasnost od terorističkog napada na globalnoj razini protiv britanskih interesa i britanskih državljana, od skupine ili pojedinaca, a koji su motivirani sukobima koji se događaju u Iraku i Siriji. Zbog toga pozivaju svoje državljane na oprez. U BiH, navode, postoji opća prijetnja od terorizma, a napadi bi mogli biti nediskriminirajući, uključujući i mjesta koja posjećuju stranci. Spominju teroristički napad od 27. travnja 2015. kada je u Policijskoj postaji u Zvorniku pripadnik vehabijskog pokreta Nerdin Ibrić ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca MUP-a RS-a.

"Moramo se suočiti s činjenicom da će se teroristički napadi vrlo vjerojatno i dalje događati bez obzira na sve mjere koje poduzimamo ili kanimo poduzeti. Odgovor na terorističke napade i otklanjanje njihovih posljedica treba graditi u sklopu postojećih sustava, posebno sustava zaštite i spašavanja, odnosno odgovora na posljedice od prirodnih i drugih nesreća. Potrebno je uraditi procjene i analize, kako rizika tako i kapacitete nadležnih struktura, identificirati raspoložive resurse i unaprijediti načine za mobiliziranje, bilo da se radi o civilnim, vojnim ili resursima privatnog sektora", piše, između ostalog, u "Strategiji BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma od 2015. do 2020.". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?