zbog korone

Britanija reaktivira hitne covid bolnice i zatvara škole

EPA
02.01.2021.
u 09:22

Velika Britanija ponovno je aktivirala hitne bolnice podignute na početku pandemije i u petak je zatvorila osnovne škole u Londonu kako bi spriječila ubrzano širenje puno zaraznije inačice koronavirusa.

S više od 50.000 novozaraženih koronavirusom u zadnja četiri dana, britanska zdravstvena služba izvijestila je da očekuje povećanje broja novih pacijenata zaraženih koronavirusom te da treba još bolničkih kreveta.

Vijest je uslijedila samo nekoliko dana nakon što je bolnica Royal London e-mailom izvijestila svoje osoblje o tomu da neće moći pružiti odgovarajući visoki standard zdravstvene skrbi kritično oboljelima. 

S obzirom na to da je glavni britanski grad jedno od najteže pogođenih područja novom inačicom koronavirusa za koju se kaže da je zaraznija i do 70 posto, vlada je odlučila zatvoriti i sve osnovne škole u Londonu, poništavajući tako odluku donesenu prije samo dva dana.

"Obrazovanje djece i dobrobit i dalje su nacionalni prioritet", rekao je državni tajnik za obrazovanje Gavin Williamson.

"No prijelaz škola u udaljenim dijelovima Londona na online nastavu uistinu je naša krajnja nužda i privremeno rješenje."

Britanija se u posljednje vrijeme bori s novim valom virusa koji je već usmrtio više od 74.000 ljudi i doveo gospodarstvo do ruba kolapsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?