sjednica

Brkić: Podrška reformskim procesima BiH u oblasti NATO integracija

16.05.2017.
u 14:36

Članovi Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine usvojili su na ovotjednoj sjednici niz zaključaka kojima se definiraju idući koraci i obaveze Komisije u oblasti aktualnih pitanja koja su razmotrena na sjednici.

Posebno je razmotreno pitanje u vezi sa izradom dokumenta Individualnog partnerskog akcijskog plana BiH (IPAP BiH) za idući ciklus od 2017. do 2019. godine i njegovim usuglašavanjem s Glavnim štabom NATO-a u Briselu, kao i izradom Akcijskog plana za implementaciju NATO komunikacijske strategije BiH za to razdoblje.

Predsjedatelj Komisije za NATO integracijski proces BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić, zamjenik predsjedatelja Komisije i zamjenik ministra obrane Sead Jusić i tajnik Komisije Mirsad Čaluk, informirali su članove o značajnijim aktivnostima resornih ministarstava i institucija BiH koje su realizirane u razdoblju od ožujku do svibnja 2017. godine.

Istaknuti su radni sastanci bh. predstavnika sa službenicima Glavnog štaba u Briselu, u travnju i svibnju, tijekom kojih su vođene konsultacije o implementaciji IPAP BiH i planiranih aktivnosti u Procesu planiranja i revizije (PARP BiH) u 2016. godini, te studijska posjeta Komisije Glavnom štabu NATO-a u Briselu.

Predsjedatelj Komisije je naglasio podršku Saveznika reformskim procesima BiH u oblasti NATO integracija, koja je iskazana tijekom ovih sastanaka, kao i aspiracijama BiH u pogledu mogućeg aktiviranja Akcijskog plana za članstvo (MAP) u skorom razdoblju.

U tom kontekstu podvukao je i značaj idućih događaja u ovoj oblasti, od kojih je izdvojio predstojeći sastanak Vojnog komiteta NATO-a s predstavnicima BiH, a posebno sastanak Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a i Predsjedništva BiH, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije