Mjesto na kojem sva čula uživaju

Brojni turisti iz cijeloga svijeta posjećuju vodopad Kravica diveći se ljepoti prirode. Gost iz Italije: “Ovo je predivno”

10.07.2017.
u 16:00

U jeku turističke sezone posjetili smo vodopad Kravica. Već po samom dolasku, može se primijetiti veliki broj automobila na parkiralištima iznad vodopada, a pred naplatnom kućicom turisti su stajali u redu kako bi kupili ulaznice, piše Večernji list BiH.Na prilaznim putovima vodopadu, svako malo mogu se sresti omanje skupine turista, a mnogi od njih su zastajali kako bi fotografirali hercegovački dragulj s gornje strane odakle puninu njegove ljepote skriva zelenilo kojim je vodopad okružen.

Kupanje pod slapovima

U podnožju, pred samim vodopadom, zatekli smo turiste kako se kupaju pod slapovima, voze kajacima, ali i opuštaju u kafićima uz obalu. Mnogi su iskoristili priliku kako bi se fotografirali za uspomenu. Sreli smo turiste iz Australije, Njemačke, Šri Lanke, Italije, SAD-a, zamolili ih za fotografiranje i upitali ih za dojmove.
Mahom je riječ o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje, a ovog vikenda spas od vrućina potražili su na Kravici.
„Predivno je“, rekao nam je jedan Talijan, koji kaže kako već redovno posjećuje Kravicu.
Sličnog je mišljenja i gospodin iz Šri Lanke, koji kaže kako je ovaj hercegovački biser „otkrio“ na internetu. Rekao je kako uživa u lijepom prirodnom ambijentu, a jedina mu je zamjerka jer su putovi koji vode do vodopada „prestrmi“ za njegov ukus.
Vodopad je u turističku sezonu ušao s brojnim novitetima u poboljšavanju ponude. Vodopad je u potpunosti osvijetljen LED rasvjetom, a rasvjeta je postavljena i duž silazne pješačke staze i pristupnog puta prema vodopadu. Postavljeno je 36 rasvjetnih tijela i time je dobio na dodatnoj ljepoti i privlačnosti, budući da se noću pretvara u svojevrsnu čaroliju, kojoj se ne može odoljeti. To je nastavak projekta uređenja i zaštite Kravice koji se provodi već nekoliko godina, a trenutačno se osim osvjetljenja radi i na izgradnji upravno-poslovne zgrade na samom ulazu u područje vodopada, gdje se nalazi parkiralište.
Vodi se računa i o čistoći, pa smo na Kravici zatekli i ronioce koji su se upravo spremali početi s velikom akcijom čišćenja korita rijeke u kojoj će biti angažirano 20-tak ronilačkih klubova.
Ova prirodna ljepota kroz godinu privuče velik broj posjetitelja. U ljetnom razdoblju, zbog nižeg vodostaja rijeke, bazen ispod slapova nudi uživanje u plivanju i vodenim sportovima. Nema sumnje da su vodopadi Kravice jedni od najljepših prirodnih ljepota kod nas uopće.

Ljepota prirode

U svako doba godine, zbog razine vodostaja rijeke Trebižat, vodopadi nude različit doživljaj. U sezoni nekoliko restorana koji se nalaze u blizini samih slapova nude jela s roštilja i riblje specijalitet Turistički djelatnic tvrde da su ljudi koji žive u ovom kraju svojim trudom, zalaganjem, gostoprimstvom napravili rejting za ovo krasno mesto, zbog čega dolaze turisti iz svih zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije