Prijateljski susret

Brotnjaci Željezničaru nisu mogli pružiti značajniji otpor

afasf
22.01.2016.
u 06:00

Prijateljska utakmica između premijerligaša Željezničara i Brotnja Čitluk, člana Druge lige Jug, odigrana je po sunčanom vremenu i vrlo dobrom terenu. Obje momčadi nastupile su s različitim postavama u prvom i drugom poluvremenu. Željezničar je imao više prigoda i na kraju je zasluženo slavio.

Tek počeli s pripremama

Čitlučani su prije tri dana počeli s pripremama i to se osjetilo na fizičkoj pripremljenosti, ali su bili jako borbeni cijeli susret. Prvu priliku pretvorili su sarajevski “plavi” u pogodak. Bilo je to u 2. minuti. Brazilac Tiago je pobjegao obrani Brotnja i iskosa s petnaestak metara pogodio suprotni kut vratara Vrdoljaka. Onda je uslijedilo razdoblje velike borbe na sredini terena. U jednom kontranapadu u 34. minuti iskusni Bekrić glavom je lobovao obranu i vratara Čitlučana za vodstvo od 2:0. Treći pogodak momčad s Grbavice postigla je iz jedanaesterca nakon što je srušen jedan gostujući igrač  šesnaestercu Čitlučana. Siguran s “kreča” u 43. minuti bio je vrlo dobri Bekrić. U nastavku nije bilo nekih prigoda, napadali su i jedni i drugi. No, Sarajlije su u 65. minuti iskoristile jednu priliku i postavile končan rezultat od 4:0. Brotnjo je pružilo dobar otpor renomiranom Želji, ali je ipak primilo četiri zgoditka, što je i previše po prikazanoj igri obje momčadi. Ovo je bio prvi prijateljski susret Željezničara koji je odigran nakon njihovog dolaska na pripreme u Međugorje.

Sastavi

U prvom je dijelu Željezničar igrao u sastavu: Antolović, Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić, Hadžiahmetović, Zlotić, Tiago, Memija, Bekrić, Lenorić. Drugi dio plavi su igrali u sastavu: Kjosevski, Ćeman, Sadiković, Mailson, Osmanković, Hodžurda, Blagojević, Hasanović, Beganović, Đermanović, Halvadžić, Hiroš, Mujagić i Žerić. Brotnjo je u prvom poluvremenu nastupilo u sastavu: Vrdoljak, Miličević, Mustapić, Skoko, Marić, Vučić, Džajić, Penava, Čilić, Pehar i Soldo. Još su u nastavku igrali: Burić, Puljić-Vlahić, Šekerija, Barać, Ivanković, Sulić, Šarac Mikulić i Pavić. Strijelci su bili Tiago u 2. , Bekrić u 34. i 43. (jedenasterc), te Hodžurda u 65. minuti. Susret je sudila sudačka trojka Primorac - Hrstić - Musa, dok je spomenutu utakmicu u Međugorju pratilo oko 200 znatiželjnika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?