Brzo i fino

Brzi recept Jamieja Olivera: Tjestenina s tikvica i limunom od samo 5 sastojaka

30.05.2022.
u 20:13

Za spravljanje ove prefine tjestenine potrebno je samo 15 minuta, piše miss7

Prema riječima slavnog kuhara Jamieja Olivera, svidjet će se i tebi i tvojoj obitelji

Dakle, nema ti druge, nego jednostavno moraš isprobati ovaj recept

Što može biti bolje od recepata koji se brzo i jednostavno spravljaju, a imaju još i fini okus? Zato volimo ovaj novi recept za tjesteninu zvjezdanog kuhara Jamieja Olivera. Čarobna formula: tjestenina, malo tikvica i parmezana, a sve zaokruženo svježinom metvice i limuna. To je to!

Sastojci

• 150 g tjestenine (linguine)

• 2 tikvice • ¼ vezice svježe metvice (15 g)

• 30 g parmezana

• 1 bio limun

 

Priprema

1. Skuhaj tjesteninu u loncu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedi te dio vode od kuhanja ostavi za kasnije.

2. U međuvremenu nareži tikvice po dužini na ploške, a zatim ih opet nareži na tanke trake.

3. U velikoj tavi zagrij malo maslinova ulja, a zatim dodaj trakice tikvica.

4. Pirjaj četiri minute uz redovito miješanje. Nasitno nasjeckaj listove metvice, a zatim ih dodaj u tavu.

5. Ocijeđene rezance dodaj u posudu s tikvicama zajedno s malo vode od kuhanja.

6. Operi limun. Nasitno naribaj većinu parmezana i malo limunove korice. Zatim istisni sav limunov sok preko tjestenine, dobro promiješaj te začini morskom soli i crnim paprom.

7. Rasporedi tjesteninu po dubokim tanjurima, ukrasi ostatkom parmezana te po želji prelij s malo djevičanskog maslinovog ulja prije posluživanja.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije