odličan recept

Brzi tart od čokolade i badema

Dreamstime
22.09.2023.
u 08:32

Sastojci:

3 žlice listića badema (oko 75 g),

6 žlica šećera, 1

i 1/4 šalice brašna (oko 160 g),

¼ žličice soli,

6 žlica hladnog maslaca (oko 90 g),

350 g čokolade (50 posto kakaa),

300 ml slatkog vrhnja,

1 žličica ekstrakta vanilije

 

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i solju te dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće i izradite rukama u mrvičastu smjesu, piše 24sata.hr.

Prebacite tijesto u kalup pa utisnite u dno i uz rubove. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se potpuno ohladi.

Zagrijte vrhnje pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se ne otopi i umiješajte vaniliju. Prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena. Poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?