zajedno s tehničarom i vozačem

Busovača: Mladi liječnik s tehničarom i vozačem na parkingu porodio trudnicu: 'Nezaboravno iskustvo'

31.08.2022.
u 18:12

Dežurni liječnik, tehničar i vozač saniteta iz Busovače u noći sa nedjelje na ponedjeljak u jutarnjim satima na parkingu ispred Službe Hitne pomoći porodili su trudnicu R. S. iz Busovače koja je rodila zdravu bebu tešku dva kilograma.

Sve se dogodilo oko 3:30 sati u noći s nedjelje na ponedjeljak kada se u Dom zdravlja Busovača javila trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila.

Kako je bilo kasno za transport, s obzirom da je dežurni čiječnik Mersad Mešan prilikom pregleda ustanovio da je porod već krenuo, on je s tehničarom Edibom Brkićem i vozačem Džejlanom Mekićem obavio porod na parkingu ispred Službe Hitne pomoći.

Porod koji je trajao 30-ak minuta izazvao je dosta pažnje bh. javnosti pa herojima 18-godišnje majke i novorođenčeta čestitke stižu sa svih strana.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazali u pravom trenutku kada su ustanovili da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke su uputili rodilji koja je cijelo vrijeme surađivala s njima.

Mešan je kazao za Klix.ba da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

"S kolegama tehničarom Edibom Brkićem i vozačem Džejlanom Mekićem smo porodili 18-godišnju rodilju. Porod je trajao otprilike pola sata i u 4 sata smo donijeli zdravo muško dijete. Ovo je nesvakidašnja situacija za uvjete Hitne medicinske pomoći, sve smo pripremili u trenutku, podvezao sam i presjekao pupčanu vrpcu, majku i dijete smo zbrinuli i poslali za Bolnicu Nova Bila. Zvao sam Odjel neonatologije, raspitao se za stanje bebice, koja je hvala Bogu super. Sigurno je ovo nezaboravno iskustvo i jako lijep osjećaj", izjavio je Mešan.

Rodilja R. S. iz Busovače je nakon završenog poroda prevezena na porođajni odjel bolnice dr. fra Mato Nikolić u Novu Bilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije