posavina

Čak 750 OPG-ova dobilo novčanu potporu Županije

povrce
29.05.2020.
u 11:21

Predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić upoznao je skupštinske zastupnike o ukupnom stanju na području Posavske županije u vezi s pandemijom koronavirusa te zahvalio svima za uspješno provođenje mjera, što ima za rezultat da je sada PŽ “koronafree” županija. Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja PŽ-a Dragutin Živković objasnio je mjere i programe pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima u PŽ-u kroz tri javna poziva te predstavio prijedlog Zakona o održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, koji je i usvojen, a potporu je dobio i Zakon o pružanju besplatne pravne pomoći, kojim je proširen broj korisnika i napravljene značajne proračunske uštede. Anamarija Čolić imenovana je za v. d. županijske pravobraniteljice. U usvojenom izvješću o radu Vlade u 2019. premijer Topić istaknuo je da su očuvanje stabilnosti proračuna i transparentno trošenje proračunskih sredstava sukladno usvojenim programima, bili važan prioritet rada Vlade u protekloj godini.

- U cijelosti su izvršene sve planirane potpore prema poduzećima, obrtima i zadrugama te su iz granta za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga 123 poduzeća, 71 obrt i jedna zadruga lani ostvarili potporu preko javnih poziva, dok je u poljoprivrednoj proizvodnji pravo na potpore iz županijskog proračuna ostvarilo 750 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Nastavljena je i potpora obiteljima s djecom kroz sufinanciranje učenika, stipendiranje studenata, sufinanciranje nabave udžbenika za osnovne škole, povećan je dječji doplatak... - kazao je Topić.

- Vlada je lani zaista radila dobar posao. Program koji je bio zacrtan, zaista je i realiziran - kazao je, između ostalog, predsjednik Skupštine PŽ-a Blaž Župarić. Zeleno svjetlo dobilo je i izvješće o radu Neovisnog odbora za izbor i reviziju policijskog ravnatelja PŽ-a za 2019. Zastupnici su sugerirali ravnatelju Marijanu Mikiću na veću pozornost policije zbog problema okupljanja mladih u gradskom parku u povezanosti s drogom te na prosjačenje. Usvojeno je i izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice za 2019. te program rada za 2020. koje je prezentirao ravnatelj dr. Perica Jelečević.

- Poboljšanje dostupnosti zdravstvene zaštite i dalje je naš imperativ, obrazovanje, osposobljavanje kadrova, online uvezanost. Očekujemo i značajnu donaciju, novi CT uređaj od RH vrijedan milijun maraka - kazao je dr. Jelečević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?