Primile zavjete

Čapljinka i Ramkinja postale redovnice

Bljesak.info
04.09.2017.
u 09:00
 

Nakon devet mjeseci klauzure u samostanu sv. Klare, u Brestovskom pokraj Kiseljaka, Ramkinja Brigita Bošnjak i Čapljinka Anamarija dragičević primile su svečane redovničke zavjete. Sestre Klarise su Drugi franjevački red, a sestre koje pristupe ovom redu zavjetuju dragovoljno živjeti u siromaštvu, poslušnosti, čistoći i u klauzuri, prenosi portal rama-prozor.info.

Duhovne vježbe su prigoda da se intenzivnije družimo s Kristom i njegovom Riječi, a i sami sa sobom, sa svojom nutrinom kroz razmišljanje, razmatranje, molitvu i šutnju. Isus sve nas poziva da budemo njegovi učenici. Prva zadaća apostola je ljubiti Učitelja, posvećujući mu svoje vrijeme i pažnju sjedeći do njegovih nogu. Nakon što smo se pokajali i odlučili na put obraćenja, pitamo se sa sv. Pavlom: „Gospodine, što želiš da učinim za tebe?“ A odgovor koji od njega primamo glasi: „Vjeruj Evanđelju! Dođi i slijedi me! Budi moj učenik jer kraljevstvo Božje je blizu.“ Uz nazočnost rodbine i časnih sestara, misno slavlje predvodio je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije