Član Predsjedništva HDZ-a BiH

Čavara: Bez promjena Izbornog zakona BiH nema uvjeta za izbore

Marinko Čavara
20.12.2021.
u 20:02

"Ne možete započeti utakmicu po jednim pravilima, a završiti po drugim. Rješenje izbornog zakonodavstva je temelj demokracije", izjavio je Čavara

Član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednik Federacije Marinko Čavara rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ BiH kako bez promjena izbornog zakonodavstva "nemamo uvjete za izbore".  

"Nije u tradiciji da se zakonodavstvo mijenja u izbornoj godini. Ne možete započeti utakmicu po jednim pravilima, a završiti po drugim. Rješenje izbornog zakonodavstva je temelj demokracije", izjavio je Čavara, prenosi BHRT

Čavara je kazao i kako je jedan od zaključaka današnje sjednice poziv svim političkim strankama da preuzmu odgovornost, da rade na kreiranju rješenja, a ne na daljnjoj razgradnji države. Naglasio je kako je “važno da međunarodni predstavnici vide da je izborni zakon temelj”. 

“Imamo već najave da će se ‘model Željka Komšića’ spustiti na niže razine. Ako ne bude izmjena Izbornog zakona onda nema uvjeta da se izbori održe. Moramo to riješiti. Mislim da je najbolje ono što je Čović govorio. Krajem ove godine završiti izbornu reformu i mirno da uđemo u izbornu godinu, a onda da rješavamo ostale probleme”, rekao je Čavara. 

Spomenuo je unitarističke i secesionističke težnje. 

"Zahvaljujemo se međunarodnim predstavnicima koji žele pomoći političkom dijalogu u BiH. Konstitutivnost i legitimno predstavljanje je neodvojivo od Daytonskog sporazuma", izjavio je on.  

O otkazivanju dolaska Hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića Čavara je kazao da "ako mislimo da netko ima informacije o nečijoj ugroženosti, a mi nemamo, ne znači da ona ne postoji". 

"Nadamo se da će predsjednik Milanović, kad se steknu uvjeti, posjetiti našu zemlju", izjavio je Čavara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije