Posjete

Čavara i Bešlić posjetili „Nazaret“ i "Svetu obitelj“

čavara
08.12.2015.
u 11:38

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u pratnji gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića posjetio je u ponedjeljak Centar za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama „Nazaret“ i Rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama „Sveta obitelj“. Prilikom posjeta, predsjednik Federacije Marinko Čavara uručio je prigodne darove.

Ravnatelj Caritasa biskupije Mostar - Duvno Don Ante Komadina upoznao je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru s radom ovih ustanova, te istaknuo da ove ustanove skrbe o osobama s invaliditetom iz svih krajeva Federacije BiH.

Istaknuo je da u Centru „Nazaret “ odrasle osobe s različitim tjelesnim i duševnim smetnjama mogu naći odgovarajuće zaposlenje u prilagođenim radionicama. 

Kazao je da je Caritas uz pomoć talijanske Udruge „Pro Bosnia ed Erzegovina“ i dobročinitelja sagradio Rehabilitacijski centar „Sveta obitelj“, koji skrbi o djeci i odraslim osobama s izraženim fizičkim i mentalnim smetnjama.
„Polazimo sa stajališta da osobe s poteškoćama u razvoju, bez obzira na svoja ograničenja, imaju tjelesne, duhovne i osobne potencijale koji se mogu razvijati, te da je svaka ljudska osoba vrijedna poštovanja i ima pravo na rad i usavršavanje.“, istaknuo je ravnatelj Komadina.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je potporu radu Centara „Nazaret“ i „Sveta obitelj“, te zahvalio djelatnicima koji svojim radom i očitom pažnjom pomažu osobama s invaliditetom u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, te im omogućavaju napredovanje i usavršavanje.

Na kraju posjeta, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara upisao se u knjigu gostiju: „Sa oduševljenjem uvjeren u ljubav i pažnju osoblja koju pruža svojim štićenicima“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?