posjeta

Čavara i Martić u posjeti bolnici u Novoj Biloj

Čavara
17.06.2016.
u 16:45

- Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić službeno su posjetili bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i tom prigodom razgovarali s ravnateljem bolnice prim. dr. Velimirom Valjanom te ministrom zdravstva i socijalne politike u Vladi Srednjobosanske županije Nikolom Grubešićem, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Prim. dr. Valjan informirao je nazočne o funkcioniranju bolnice i o otežanom financiranju te istaknuo da još uvijek nije osiguran cjelokupan iznos sredstava za izgradnju šeste lamele, za koju je potrebno oko 2 milijuna i 600 tisuća KM. Zahvalio je na pomoći u realizaciji završne faze projekta energetske učinkovitosti Bolnice, a posebno na pomoći u infrastrukturnim projektima koja je dodijeljena prošle, kao i ove godine.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i ministar zdravstva i socijalne politike SBŽ-a Nikola Grubešić ovom su prigodom potpisali ugovor za realizaciju projekta "Radovi na utopljavanju objekta kroz renoviranje krovnih područja na Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić“ u vrijednosti od 50.000 KM.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je da je ovo zajednički projekt Vlade Federacije BiH i Vlade Srednjobosanske županije kojim će se riješiti projekt sanacije dijela krovišta. Ovim se projektom završava projekt utopljavanja kompletne Bolnice, a uštede će omogućiti da se sredstva usmjere za bolju njegu pacijenata ove bolnice, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije