Čavara, Benjamin i Simović

Čavara: Intenzivnije raditi na stvaranju zdravih političkih snaga

Marinko Čavara
07.12.2016.
u 13:56

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je u srijedu s predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta, direktorom za središnju i istočnu Europu Robertom Benjaminom i direktorom za BiH Nenadom Simovićem.

Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji, društvenim temama, te razvoju i odnosu političkih stranaka u Federaciji BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

"Neizbježan fokus Instituta su političke stranke jer one su te koje od naroda dobivaju mandate i vode zemlju. Zbog tog je važno da fokus stavimo na suradnju s političkim strankama jer one odlučuju o tome u kojem se smjeru zemlja kreće", kazao je direktor Benjamin i dodao da će se institut i dalje zalagati za uključivanje političkih stranaka u razvoj politika koje se odnose na dobro upravljanje i lakše donošenje odluka.

Direktor Simović je istaknuo kako su u svom radu posebno fokusirani na temu antikorupcijskog djelovanja jer, kako je kazao, postoje teme koje su u interesu svih političkih stranaka, a u kvalitetnoj suradnji s političkim strankama može se napraviti značajan pomak.

Čavara je izrazio uvjerenje da će Institut i dalje biti značajno prisutan u Federaciji BiH i BiH i da će se zalagati za izgradnju boljih odnosa.

"Nenadomjestivo je ono što Institut radi, posebice u radu s mladežima svih političkih stranaka koji tek stupaju u politiku. Upravo zbog toga trebamo zajednički intenzivnije raditi na stvaranju zdravih političkih snaga koje postoje u svim političkim strankama", kazao je predsjednik Federacije BiH.

Također je poručio kako su ustavne reforme, reformska agenda, rješavanje presude Sejdić-Finci i izmjena izbornog zakona, samo neka od pitanja za koja još ne postoje rješenja, naglasivši kako Europska unija donosi uređenje koje BiH donosi stabilizaciju i da stoga treba promovirati europske vrijednosti, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije