Catholic Relief Service

Čavara izrazio potporu radu CRS-a

marinko cavara - crc
20.01.2016.
u 15:38

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Američke humanitarne i razvojne agencije Catholic Relief Service (CRS) za BiH: direktorom Marc D'Silvom, direktoricom programa Sanelom Imamović i direktoricom projekta “Pro – Budućnost” Majdom Behrem Stojanov.

Direktor CRS-a za BiH Marc D'Silva upoznao je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru s radom CRS-a, te istaknuo određene projekte i aktivnosti.

„Catholic Relief Services počeo je djelovati u BiH u ratnoj 1993. godini i od tada do danas uspješno realizira projekte pomoći izbjeglicama, povratnicima, ugroženim obiteljima, djeci, lokalnim zajednicama i manjinskim skupinama. U suradnji s američkim veleposlanstvom, USAID- om, UNCHR-om, nizozemskim i njemačkim veleposlanstvom, resornim ministarstvima za izbjeglice i raseljene osobe i drugim institucijama vlasti, inicirali smo i dovršili projekt izgradnje 3, 500 stambenih objekata za 3,500 obitelji.“, kazao je direktor D'Silva.

Istaknuo je projekt “Socijalno-neprofitnog stanovanja”, čija realizacija će osigurati socijalno stanovanje u održivim zajednicama. U sklopu projekta će se izgraditi socijalne stambene zgrade, osigurati potpora za stvaranje prihoda i reintegraciju korisnika, uspostaviti veze između korisnika socijalnih stanova i lokalne zajednice, izgraditi kapaciteti za sudjelovanje u razvoju i implementaciji strategije socijalnog stanovanja, te koordinirati dugoročno sudjelovanje lokalnih vlasti i drugih aktera u rukovođenju zgradama.

Direktorica projekta “Pro Budućnost” Majda Behrem Stojanov istaknula je da projekt ima za cilj izgradnju povjerenja,odgovornosti i razumijevanja među narodima i građanima u BiH.
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je potporu radu CRS-a, zahvalio na pomoći narodima i građanima Federacije BiH i BiH, te izrazio spremnost za suradnju na projektima koji će pridonijeti izgradnji povjerenja i mira u Federaciji BiH i BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?