Predsjednik Federacije BiH

Čavara izrazio spremnost za nastavak suradnje i potporu rada Udruge „Facultas“

Čavara
09.03.2016.
u 16:28

 Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Udruge „Facultas“: Verom Šakić, predsjednicom Udruge, Željkom Gudeljom i Marijom Pejićem, ravnateljem i autorom Festivala „Kao nekad pred Božić“.

 Predsjednica Udruge Šakić upoznala je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru s radom, aktivnostima i planiranim projektima Udruge, istaknuvši Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja  „Kao nekad pred Božić“, priopćeno je iz Čavarina ueda.

 Po riječima ravnatelja Festivala Željka Gudelja, osnovni ciljevi ovoga projekta su stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj.

 Autor Festivala Marijo Pejić istaknuo je da je ovaj tradicionalni glazbeno-scenski spektakl osmišljen kao središnja predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u glavnom gradu BiH.

U znak zahvale za potporu radu Udruge, predstavnici Udruge uručili su zahvalnicu predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je spremnost za nastavak suradnje i potporu radu Udruge, istaknuvši značaj očuvanja i promicanja narodnih običaja, kulture i narodnog stvaralaštva, kao i razvijanja i unapređivanja kulturne suradnje svih naroda i građana u Federaciji BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije