Predsjednik Federacije

Čavara: Moguća kriza funkcioniranja političkog sustava FBiH i BiH

10.10.2018.
u 13:23

Čavara je naglasio kako je neophodno tražiti rješenja za sprečavanje političkog nasilja i uređenje demokratskog sustava

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji na Političkoj akademiji koja je održana u Beču, na temu "Prevazilaženje prepreka - jačanje regionalne parlamentarne suradnje".

U svom izlaganju, govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i o ulozi parlamenata u procesu EU integracija i važnosti ubrzanijeg napretka na EU i NATO putu BiH.

Također, govorio je o neslužbenim rezultatima izbora, političkom nasilju u Federaciji BiH, destrukciji odnosa konstitutivnih naroda u BiH uspostavljenih u Washingtonskom i Daytonskom sporazumu i pokušaju da se Hrvatima u BiH oduzme pravo izbora predstavnika u institucijama sukladno Ustavu Federacije BiH i Ustavu BiH, od strane brojnijih Bošnjaka zloupotrebom nedostataka izbornog sustava.

Istaknuo je kako je moguća kriza funkcioniranja političkog sustava Federacije BiH i BiH, te kako je neophodno tražiti rješenja za sprečavanje političkog nasilja i uređenje demokratskog sustava, s ciljem uspostavljanja ravnoteže prava i odgovornosti Hrvata, Bošnjaka i Srba, priopćeno je iz Ureda Predsjednika FBiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
15:48 10.10.2018.

Čović dobio nadpolovičnu većinu u Drvaru Glamoču Bosanskom Grahovu gdje su Srbi većina, da je bio malo pametniji mogao je i pobjediti, ali ....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije