Visoko

Čavara posjetio Franjevačku klasičnu gimanziju i Franjevački samostan

08.11.2015.
u 06:15

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Franjevačku klasičnu gimnaziju i Franjevački samostan Sv. Bonaventure u Visokome i tom prigodom razgovarao s ravnateljem fra Zvonkom Miličićem, gvardijanom fra Josipom Ikićem i sestrama milosrdnicama Provincije Majke Divne sa sjedištem u Sarajevu.

Gvardijan Ikić i ravnatelj Miličić upoznali su predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru o povijesti, uspjesima i problemima sa kojima su se susretali Franjevci u prošlosti i s kojima se i danas susreću.

Ravnatelj Miličić kazao je kako trenutačno 160 učenika pohađa Klasičnu gimnaziju u Visokome iz cijele Bosne i Hercegovine, te da taj broj posljednjih godina raste.

matra to rezultatom napora da privuku što veći broj mladih koji će se dobrim, klasičnim obrazovanjem i čestitim odgojem osposobiti da preuzmu teret odgovornosti za našu državu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara obišao je i prostore zgrade Franjevačke klasične gimnazie u Visokome, te pogledao vrijednu zbirku knjiga i muzej prepariranih životinja.

Tijekom posjeta, ravnatelj Miličić i gvardijan Ikić upoznali su predsjednika FBiH Marnka Čavaru s projektom gradnje sportske dvorane, te su zajedno obišli dvoranu u izgradnji. Istaknuli su da je gradnja sportske dvorane počela u srpnju 2014. godine, te da su potrebna sredstva za dovršetak radova.

Predsjednik Federacije BiH Marinko0 Čavara izrazio je zadovoljstvo radom Franjevačkog samostana i Franjevačke klasične gimnazije, te izrazio potporu projektima koji će unaprijediti rad ovih ustanova i omogućiti još bolje uvjete za boravak i obrazovanje učenika Franjevačke klasične gimnazije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?