Predsjednik Federacije BiH

Čavara prisustvovao 21. obljetnici oslobođenja Jajca

Čavara
13.09.2016.
u 17:12

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je u utorak obilježavanju 21. obljetnice oslobođenja kraljevskog grada Jajca kada su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji "Maestral" oslobodile Jajce nakon trogodišnje okupacije, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije.

Obilježavanje je započelo svečanim mimohodom veterana uz isticanje zastava ratnih postrojbi hrvatskih snaga, zatim je nastavljeno koncelebriranom misom u župi Blažene Djevice Marije koju je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Šimunović koji je prisutnima poručio "kako zbog golgote koju smo prošli, trebamo imati još više svijesti i razumijevanja čak i za one koje zovemo svojim neprijateljima".

 Program je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg spomen obilježja svim poginulim braniteljima te svečanom akademijom kojom je obilježena 21. obljetnica oslobođenja.

 Prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara koji je čestitao ovu ponosnu obljetnicu te poručio: "Naša obveza danas je sačuvati od zaborava svakog poginulog branitelja. Moramo zaštititi dostojanstvo svakog branitelja, ali im i zahvaljivati na slobodi koju su nam dali. Svoje pobjede moramo slaviti ponosno, posebno ovu u koju su utkane žrtve Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvata iz Republike Hrvatske. Ove spoznaje nam trebaju biti povod za veću ujedinjenost i predanost da u ovoj prelijepoj zemlji organiziramo život po mjeri svakog naroda".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije