mostar

Marinko Čavara se sastao s predstavnicima poduzeća Herkon doo

Čavara
17.10.2016.
u 16:23

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je u ponedjeljak s predstavnicima poduzeća Herkon doo Mostar.

 Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika FBiH, direktor poduzeća Bernard Jovanović upoznao je Čavaru s radom poduzeća koje je akreditirano kod Instituta za akreditiranje BiH (BATA-e) i pruža usluge laboratorijskih ispitivanja sa širokim spektrom kemijskih, fizikalnih i mikrobioloških analiza.

 Predstavnici poduzeća Herkon u sastavu: direktor poduzeća Bernard Jovanović, predstavnik Uprave i voditelj inspekcijskog tijela Nikola Herceg, voditeljica Inspekcijskog tijela Tanja Lučić, predstavnik Uprave Davor Vasilj, tijekom razgovora istaknuli su brojne probleme u sustavu uvoza i izvoza iz BiH, te mogućnostima poboljšanja u kontroli proizvoda, zaštiti potrošača, a posebno zaštiti zdravstvene ispravnosti proizvoda.

 Osim toga istaknuli su kako je potrebna sinkronizacija svih tijela vlasti da akreditirane institucije rade kontrole i izdaju vjerodostojne nalaze, a po njihovom mišljenju, postojeći sustav nije dobro sinkroniziran i nema pravne kontrole.

 Predsjednik Federacije poručio je kako se sustav kontrole kvalitete proizvoda mora unaprijediti kako bi se zaštitili kupci u svim segmentima te osigurale pretpostavke za izvoz na zahtjevnija tržišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?