Predsjednik Federacije BiH

Čavara u Italiji na kolokviju o ekonomskim i socijalnim reformama

Marinko Čavara
Foto: VL FOTO
19.11.2015.
u 14:53

Predsjednik Federacije BiH izlagao je na temu "Unapređenje funkcionalnosti institucija vlasti i stvaranje održivog i pravičnog društvenog okruženja".

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na kolokviju "Ekonomske i socijalne reforme neophodne za bolji život građana i skori prijam Bosne i Hercegovine u Europsku uniju", koji je organizirala Fondacija Konrad Adenauer, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika FBiH.
Kolokvij je održan u Akademiji Konrad Adenauer u Cadenabbiji (Italija) te je imao svrhu vodećim političkim dužnosnicima i priznatim ekonomskim stručnjacima iz Bosne i Hercegovine i Europske unije omogućiti stručnu i otvorenu raspravu, kako bi zajednički došli do preporuka koje bi mogle unaprijediti učinkovitost provedbe reformi.
Predsjednik Federacije BiH izlagao je na temu "Unapređenje funkcionalnosti institucija vlasti i stvaranje održivog i pravičnog društvenog okruženja".
"Određene reforme su potpuno neuspješne, a druge su uspješno provedene nakon čega je stanje bilo isto ili još gore. Nije samo problem loših rješenja, problem je i način na koji se provode dogovoreni sporazumi. Svi smo suglasni da neko rješenje nije dobro, ali potom se ne možemo dogovoriti o konkretnim rješenjima i tu se vrtimo u začaranom krugu", kazao je Čavara, koji se dotaknuo i Izbornog zakona koji je, po njegovom mišljenju, potrebno mijenjati, kao i Ustav FBiH i BiH.

 "Kada govorimo o javnoj administraciji, koja se popunjava natječajem, mora se unaprijediti s većom odgovornošću za rad. Tu je reforma neminovna. I pored sukobljenih stavova, moj stav je kako netko tko ima odgovornost, ima i pravo provoditi konkretne aktivnosti. Rješenja koja smo usvojili možda nisu idealna, ali su neminovna", zaključio je predsjednik Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije