Predsjednik FBiH

Čavara u posjetu Varešu: "Eastern Mining vodi računa o lokalnoj zajednici u kojoj posluje"

14.07.2021.
u 18:37

Predsjednik FBiH Marinko Čavara izjavio je danas u Varešu da je Eastern Mining veoma ozbiljna kompanija koja vodi računa o lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

Dodao je da se to odnosi na pripremne radnje za početak eksploatacije u tamošnjem rudniku, ali i da nakon završetka eksploatacije nastoje ostaviti pozitivan utisak na stanovništvo.

- Raduje da postoji ozbiljan plan šta raditi ubuduće, kad početi radove, te kako osnažiti infrastrukturne kompanije za prijevoz rude do luke Ploče - rekao je Čavara.

Istakao je da će institucije na svim nivoima vlasti učiniti maksimalan napor da pruže podršku toj kompaniji i u narednom periodu, prenosi Fena.

Paul Cronin, izvršni direktor Adriatic Metals u čijem je vlasništvu Eastern Mining, najavio je da će u narednim danima biti završeni nacrti za pogon, zatvoren financijski okvir, te započeta izgradnja početkom ljeta.

Naveo je da to ne bi bilo moguće bez podrške svih razina vlasti u BiH, na čemu su zahvalni i raduju se suradnji u budućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?