Čavara primio Dorfera

Čavara zahvalio EUFOR-u na pomoći koju pruža BiH kroz različite projekte

23.05.2018.
u 16:31

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet komandanta EUFOR-a general-bojnika Martina Dorfera.

Prilikom posjeta razgovarano je o aktualnim političkim i sigurnosnim pitanjima u Federaciji BiH i BiH, s posebnim osvrtom na izmjene Izbornog zakona i problem migranata u BiH.

General-bojnik Dorfer kazao je kako će, sukladno svom mandatu, odgovorno obavljati svoju dužnost, sa ciljem održavanja stabilnog i sigurnog okruženja u Federaciji BiH i BiH.  Također, potvrdio je potporu  EUFOR-a Federaciji BiH i BiH na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je EUFOR-u na pomoći koju pruža BiH kroz različite projekte, istaknuvši kao misija EUFOR-a u BiH pridonosi očuvanju mira i stabilnosti u BiH te komandantu Dorferu poželio uspješan mandat u BiH.

Također, istaknuo je kako problemu migranata treba pristupiti s posebnom pažnjom, obzirom da BiH nije dovoljno ekonomski i institucionalno snažna država za rješavanje humanitarnih prava migranata, niti, sa sigurnosnog aspekta, dovoljno stabilna da bi se suočila sa tim problemom.

Što se tiče Izbornog zakona, kazao je kako se oko provođenja odluke Ustavnog suda ne smije tražiti kompromis, nego se u potpunosti treba provesti, odnosno izborima omogućiti svakom konstituvnom narodu da bira svoje predstavnike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije