Predsjednik NDP-a

Čavić: Pozivam Dodika da održi referendum koji je izglasao

14.10.2017.
u 15:07

Čavić je pozvao Dodika, Čubrilovića, Stevandića i druge predstavnike vlasti u RS-u da održe referendum, jer su u Narodnoj skupštini usvojili o tome odluku.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da vlast u RS-u morju održati referendum u RS-u o Sudu i Tužiteljstvu BiH, jer o tome postoji usvojena odluka Narodne skupštine RS-a, ocijenivši da je licemjerno i cinično da se predsjednik RS-a Milorad Dodik krije iza oporbe, čije ga mišljenje i ne zanima. 

Istaknuo je da nigdje u zakonu o referendumu ne piše da oporba mora podržati taj referendum.

- Od kada je to Miloradu Dodiku stalo do toga što ja mislim - upitao je Čavić komentirajući navode Milorada Dodika, koji je danas pozvao oporbu da podrži održavanje referenduma u RS-u, a ukoliko nema te podrške, privremeno će biti povučena ta odluka o referendumu do postizanja konsenzusa u RS.

Čavić je, međutim, pozvao Dodika, Nedeljka Čubrilovića, Nenada Stevandića i druge predstavnike vlasti u RS-u da održe referendum, jer su u Narodnoj skupštini usvojili o tome odluku.

Ismijao je Dodikovu najavu da će se umjesto referenduma u RS-u pokrenuti peticija s istim pitanjem kao onim na referendumskom listiću.

Dodika i druge predstavnike optužio je da su se prepali sankcija, i osobnih i ekonomskih za RS.

-Ja ću, kada referenduma bude, na njega izaći, ali mislim da taj dan neću dočekati - rekao je lider NDP-a, koji smatra da u RS neće ni biti održan referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?