nakon odluke glavnog reizora

Čavić: Šnjegota pod pritiskom režima podnio ostavku

Dragan Čavić
31.08.2017.
u 15:43

Predsjednik NDP Dragan Čavić tvrdi da je potpuno jasno da je glavni revizor RS-a Duško Šnjegota pod pritiskom podnio ostavku, jer ne odsutaje od svojih nalaza u vezi s stanjem u proračunu te kako bi se o tome otvorila rasprava u Narodnoj skupštini RS-a.

Istaknuo je da ostavka Šnjegote, za koju smatra da je pogrešan potez, mora biti razmatrana na sjednici Narodne skupštine RS-a te da će oporba tražiti da se to pitanje uvrsti na dnevni red naredne sjednice 13. rujna. 

- Šnjegota mi je rekao da je razgovarao s predsjednikom RS-a i premijerkom i da je nakon toga uslijedila ostavka. Mislim da je napravio pogrešan potez i završio je što od njega zahtjeva režimska grupacija, koja ne želi nikakvu objektivnost, niti primjenu profesionalnih standarda u utvrđivanju revizorskih izvještaja, već da se revizorski izvještaji rukovode njihovim političkim standardima - da sve što drugi rade nije dobro, a što oni rade je dobro - ustvrdio je Čavić.

On je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da je ovo ukidanje posljednje neovisne institucije u RS-u za poslove javne kontrole, Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a.

-Ovo je RS pretvorilo u državu u kojoj vlada režim koji je spreman da poduzme sve da ostane na vlasti. Oni koji su Šnjegotu nagovorili da se kandidira za glavnog revizora, jer je prije toga bio pomoćnik ministra financija RS-a, uspjeli su u ova dva dana nagovoriti ga i da dadne ostavku - ustvrdio je lider NDP-a.

Kazao je da insistira na brzom sastanku ključnih ljudi stranaka oporbe u naredna tri dana, kako bi se definirao odnos prema političkom ambijentu u RS-u „koji je u funkciji kampanje života ili smrti za režim i njihovog čelnika Milorada Dodika“.

Optužio je vlast u RS-u da uništava RS-a kako bi ostala na vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?