izvješće

CCI: Održavanje tematskih sjednica je potreba Vlade i Parlamenta FBiH

Parlament FBiH
28.10.2016.
u 14:00

Monitoring rada Vlade Federacije BiH i Parlamenta FBiH, koji su danas predstavili Centri civilnih inicijativa, pokazao je da je neophodno održavanje tematskih sjednica iz oblasti prometa, korupcije i kulture.

- U devet mjeseci pozitivno je da je Dom naroda Parlamenta FBiH održao dvije tematske sjednice, koje su bile posvećene stanju u elektro-energetskom i zdravstvenom sektoru, a Vlada je jednu tematsku sjednicu posvetila stanju u poljoprivredi - rekao je konzultant CCI-a Denis Telić.

Također, iz oblasti poljoprivrede, konstatirano je, da je Parlament usvojio Srednjoročnu strategiju razvoja poljoprivrednog sektora.
Nakon prihvatanja Strategije upravljanja dugom u Zastupničkom domu, očekuje se da to uradi i Dom naroda.

Tijekom devet mjeseci Federalni parlament usvojio je 16 zakona.

- Ključni razlog za neodržavanje sjednice oba doma Parlamenta FBiH su dva zakona, koji se odnose na igre na sreću i kontrolu zakonitosti korištenja prava iz braniteljsko-invalidske zašitite - kazala je koordinatorica za medije CCI -a Ana Lučić. 

CCI očekuju da se u narednom razdoblju vidi kako će povećanju zaposlenosti i smanjenju siromaštva doprinijeti Program o financiranju prvog zapošljavanja i samozapošljavanja vrijedan 50 milijuna KM, koji je Vlada usvojila.

Ukazano je da se što prije upotpuni Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH, kao i imenuje tajnik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
Procedura rješavanja ovog imenovanja trebala bi biti pokrenuta nakon početka primjene novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi FBiH.

Na predstavljanju monitoringa Centri civilnih inicijativa poručili su da Vlada i Parlament u predviđenom roku usvoje proračun za 2017. godinu.  

Cilj izvješća jeste sumiranje i jednostavno prikazivanje podataka do kojih su Centri civilnih inicijativa došli prateći rad Vlade i Parlamenta FBiH u devet mjeseci ove godine.

Ključne riječi
CCI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?