Društveno odgovorni projekti

Cengiz Insaat daje veliki doprinos razvoju bh. gospodarstva i lokalnih zajednica

cengiz
02.02.2021.
u 12:30

Tvrtka Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. dio je turskog Cengiz Holdinga koji se tijekom postojanja proslavio brojnim investicijama u visoko konkurentne industrije i postao izuzetno značajan partner najvećih svjetskih kompanija.

Dajući ogroman doprinos razvoju Republike Turske, Cengiz Holding u svom portfoliju ima velika ulaganja i radove poput Crnomorske obalne autoceste na sjeveru Turske, izgradnju brana, brzih željeznica, tunela, mostova, morskih luka...

Jedan od najznačajnijih projekata svakako je izvođenje radova na najvećem aerodromu na svijetu, Aerodromu Istanbul, kapaciteta 150 milijuna putnika koji je postao jedan od simbola razvoja moderne Turske.

Investicije u energetsku i rudarsku industriju, zajedno s ostalim korporativnim aktivnostima u tim sektorima, omogućila su Cengiz Holdingu da izraste u veliku obitelj od 35 tvrtki koje godišnje bilježe prihode više od pet milijardi američkih dolara.

Poduzeće radi i na nekima od najvećih projekata na cestama i autocestama u BiH. Angažirali su dosad nekoliko tisuća domaćih radnika, a iza tvrtke su i brojni društveno odgovorni projekti.

U doba pandemije istaknulo se humanitarnim radom. Između ostalog, značajna je donacija računalne opreme djeci slabijeg imovinskog stanja i školama na području Zeničko-dobojske županije tijekom pandemije COVID-19, a financijski su podržane i Županijska bolnica Zenica, te Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Također, financirana je izgradnja džamije Saban Cengiz u Tarčinu, te parkinga kod crkve u Lepenici, a podržane su i razne kulturne i dobrotvorne organizacije širom Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?