pomoćnik ministra zdravstva fbih

Čerkez: Nikad bolje vijesti – mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera

goran čerkez
17.05.2021.
u 09:04

Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 obljelih koji su potvrđeni do jučer. Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije dogodilo, prvi put od početka pandmeije se događa”, rekao je Čerkez

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će zbog "nikad manje incidence" u ovom entitetu biti razmatrano ublažavanje epidemioloških mjera. Čerkez je kazao da od početka pandemije FBiH nije imala bolje vijesti kada je o COVID-19 riječ.

“Ja mogu reći izuzetno dobre vijesti, od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti. Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 obljelih koji su potvrđeni do jučer. Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije dogodilo, prvi put od početka pandmeije se događa”, rekao je Čerkez za N1.

Nakon stabilizacije Sarajevskoj županiji, stabilizirale su se i županije koje su bilježile lošu situaciju.

“Konsolidirao se HNŽ, HBŽ i Posavina. U HNž imamo incidencu 56, u HBŽ 60, a u Posavini 50. Stanje nikada nije bilo bolje”, rekao je Čerkez.

Zbog toga će Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva razmatrati ublažavanje epidemioloških mjera.

“To nam daje motiva da nastavimo sa popuštanjem mjera. Imamo danas Krizni stožer, na kojem ćemo razmatrati nove mjere koje će biti predložene Vladi FBiH”, izjavio je Čerkez i dodao: “Mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije