pred utakmicu protiv Kazahstana

Čerkez pojasnio zabranu navijačkih rekvizita: Sve što raspršuje virus ne može na stadion

06.09.2021.
u 17:32

Iz Ministarstva zdravstva Federacije BiH objasnili su odluku da na utakmice Zmajeva navijači ne mogu unositi rekvizite, a razlog leži u činjenici da rekviziti mogu djelovati ka "povećanju izbacivanja virusa".

Nogometni savez Bosne i Hercegovine krajem kolovoza objavio je priopćenje za javnost kojim je zabranio unošenje navijačkih rekvizita na utakmice BiH protiv Kuvajta i Kazahstana na osnovu odluke Kriznog stožeta Ministarstva zdravstva ZDŽ.

Utakmicu protiv Kazahstana Zmajevi će igrati pred ograničenim brojem navijača jer je Krizni stožer Ministarstva zdravstva ZDŽ dozvolio prisustvo 50 posto kapaciteta stadiona Bilino Polje, što iznosi 6.000 mjesta, no puno veću pažnju privukla je odluka da se navijačima ne dozvoli unošenje rekvizita.

Zbog čega su rekviziti "opasni" i koji je stvarni razlog ovakve mjere za Klix.ba je pojasnio pomoćnik ministra zdravstva FBiH i člana Kriznog stožera Goran Čerkez, koji je rekao da sve što raspršuje virus ne treba biti na stadionu.

"Sve što raspršuje virus jasno je da ne treba unositi na stadion. Ovo je respiratorna, a ne dermatološka bolest. Trube, pjevanje i zastave mogu djelovati ka povećanom izbacivanju virusa", objasnio je Čerkez.

Kvalifikacijska utakmica protiv Kazahstana igra se 7. rujna na stadionu Bilino Polje u Zenici od 20:45 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?