Put na more

Cesta Stolac - Neum: Počinje gradnja posljednje dionice

19.07.2020.
u 08:21

Neumsko zaleđe trenutno je jedno od najvećih gradilišta u Bosni i Hercegovini. Na tom području stotine radnika i teška mehanizacija, gotovo bez predaha, rade na izgradnji ceste Stolac-Neum koja će, u konačnici, povezati jedini bh. grad na moru s unutrašnjošću zemlje, piše Avaz.ba. 

Dok se izvode završni radovi u tunelu Žaba, koji je bio najveća prirodna prepreka u projektu, paralelno se gradi i na ostalim lokacijama ceste, a potpisan je ugovor i za posljednju dionicu Hutovica-Cerovo-Stolovi u ukupnoj dužini 10 kilometara. 

Kako su kazali iz Javnog poduzeća “Ceste FBiH”, ovu dionicu, koja je podijeljena u dva lota, Hutovo-Cerovica i Cerovica-Stolovi, gradit će širokobriješki “Hering”, a vrijednost posla je 17,7 milijuna KM.

Do sada je izgrađeno skoro 13 kilometara, što brojnim vozačima olakšava prometnu komunikaciju prema Neumu. Projekt izgradnje ceste Neum-Stolac koštat će oko 72 milijuna KM.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?