čestitka

Čestitka premijera Novalića povodom 1. ožujka, Dana nezavisnosti BiH

SARAJEVO, 9. juna (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ističe da je današnja sjednica Federalne vlade održana, nažalost, bez ministara iz DF-a iako je tema, generalno gledano, bila isključivo reformska, proevropska. (Foto Fena:Almir Razić)
28.02.2016.
u 12:10

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, u ime Vlade FBiH i svoje osobno, čestitku građanima BiH u povodu 1. ožujka, Dana nezavisnosti BiH, u kojoj se kaže:

„Dan kada su se građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti, na referendumu, odlučili za nezavisnu, samostalnu i cjelovitu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana, nesumnjivo je jedan od najznačajnijih u povijesti naše zemlje.

Predajom zahtjeva za prijem u veliku obitelj europskih država, Bosna i Hercegovina je krenula putem koji je vodi prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu.

Kursom reformi počeli smo put oporavka ekonomije i društva u cjelini i stvaranju uslova u kojima će biti više socijalne pravde, otvorena nova radna mjesta, data šansa mladima i u kojem će biti poboljšan standard svih građana Bosne i Hercegovine. Na tom putu ćemo istrajati, i uvjeravan sam, dostići nivo koji ova zemlja i njeni građani i zaslužuju.

Neka vam je sretan i uspješan 1. ožujak, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, kaže se u čestitki premijera Novalića.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?