modernizacija

Četiri škole HNŽ-a na korištenje dobile elektronske učionice

ucionice
22.11.2016.
u 14:31

Učenici četiri osnovne škole Hercegovačko-neretvanske županije od danas će imati priliku koristiti se elektronskim učionicama i time usvajati znanja uz uporabu modernih tehnologija.

Tri elektronske učionice, ukupne vrijednosti 45 tisuća maraka, na korištenje su dobile Osnovna škola "Vladimir Pavlović" Čapljina, Osnova škola Zalik u Mostaru te na zajedničko korištenje Prva osnovna škola Stolac i Osnovna škola Stolac.

Opremu za elektronske učionice donirale su kompanije Microsoft BiH i COMTRADE Distribution, u sklopu Projekta "Škola budućnosti", koji je do sada realiziran u Sarajevskoj županiji i Zeničko-dobojskoj županiji, a s ciljem podizanju stupnja odgojno-obrazovnog rada i poboljšanja rezultata rada učenika.

Na konferenciji za novinare u Mostaru ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović zahvalio je na kompanijama na doniranoj opremi, izrazivši pri tome zadovoljstvo što je ministarstvo uključeno u ovaj "perspektivan projekt".

- Drago nam je da će učenici naše županije biti uključeni u globalnu obrazovnu inicijativu modernizacije procesa usvajanja znanja, što će im pružiti kvalitetnu podlogu za daljnje obrazovanje - kazao je ministar.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija izjavio je kako se kroz projekt "Škola budućnosti" želi djeci pružiti prilika da kroz sustav obrazovanja već od ranih početaka nauče razvijati i poticati istraživački duh, prepoznati prednosti timskog rada i razvijati prezentacijske vještine, a sve uz potporu tehnologije.

Dodao je kako je cilj kompanije Microsoft BiH da se projekt implementira i u ostalim gradovima BiH.

Diretkor Comtrade-a Adnan Subašić izrazio je zadovoljstvo partnerskim odnosom s kompanijom Microsoft i projektom na kojemu zajedno surađuju već nekoliko godina.

- Naš je cilj da putem tehnologije najmlađima omogućimo kvalitetnu podlogu za obrazovanje, učinimo sate lako razumljivim, zanimljivim i interaktivnim, a nastavnicima putem tehnologije olakšamo određene procedure i damo im prostora za kvalitetniji rad – kazao je Subašić.

Na konferenciji se obratio i predsjednik Vlade HNŽ-a Neveko Herceg koji je naglasio važnost projekta "Škola budućnosti" kazavši kako je ulaganje u obrazovanje najveća investicija.

Nakon obraćanja sudionika, upriličeno je i potpisivanje ugovora s predstavnicima škola koje su dobile opremu za elektronske učionice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?