Zvizdić:

Četverogodišnji okvir financiranja, prije svega koridora 5-C, od 300 milijuna eura

Zvizdić
Foto: FENA
25.02.2016.
u 11:00

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je na pres-konferenciji, po povratku s EBRD-ove Investicijske konferencije o zapadnom Balkanu u Londonu, tu posjetu ocijenio vrlo korisnom i uspješnom za BiH.

- U razgovorima s direktorom i drugim predstavnicima EBRD-a smo predložili novi pristup, jedan novi okvir, jedan novi odnos između EBRD-a i BiH, a on je više vezan, ne samo za projektne aktivnosti ili financiranje pojedinačnih projekata nego na kreiranje jednog četverogodišnjeg okvira financiranja, prije svega koridora 5-C, od 300 milijuna eura - naveo je Zvizdić.

Dodao je kako će sredstva biti suksecivno povlačena ove i u iduće tri godine. Ove godine bi trebalo biti povučeno oko 76 milijuna eura, a iduće tri godine po 70 milijuna eura.

- Riječ je sada o jednom novom vizibilnom okviru odnosa između Europske banke za obnovu i razvoj i BiH, odnosno stavljanje u fokus autoputa 5-C kao našeg ključnog prioriteta, u fokus financiranja EBRD-a. To je ustvari ono što je najvažnije bilo u našim razgovorima, prezentaciji naših projekata - istaknuo je Zvizdić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?