Amir Fazlić

Cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni u tešku situaciju

Amir Fazlić
20.04.2017.
u 18:10

Predsjedatelj Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić je, nakon što nije prihvaćeno razmatranje izmjena Zakona o trošarinama po hitnom postupku, izjavio da je to bio još jedan pokušaj da se usvoji set zakona koji bi osigurao pokretanje infrastrukturnih projekata u BiH, prije svega autoputa, koridora.

- Svi znamo što znači pokretanje ovako velikih kapitalnih objekata za BiH. Tome je prethodila rasprava o zaključcima koji su trebali, prije svega, osigurati jednu sigurnost poljoprivrednim proizvođačima, sigurnost građanima da do povećanja cijena goriva ne treba doći - kazao je Fazlić.

Dodao je da su u SDA mišljenja da povećanje cijena goriva ne trebaju snositi samo građani, nego da se i u smislu korekcije cijena od strane distributera nešto korigira.

- Zašto i oni ne bi snosili te troškove, a ne sve da ide na teret građana. Nažalost, jedan populizam, jedna politika koja ide da se dodvorimo građanima, a ne sagledava realno stanje je dovela do ove situacije - smatra Fazlić.

Upozorava da su na ovaj način cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni u tešku situaciju.

-  Mislim da je veća šteta što danas ovo nismo usvojili. Hoćemo li imati vremena, hoće li MMF dati još dodatni rok, to je pred nama - navodi Fazlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?