SARAJEVO

Cijela regija piše o Pašićevu izbacivanju na ulicu

15.07.2020.
u 12:58

Predrag Pašić je jučer obavijestio javnost da mu uskoro slijedi izbacivanje na ulicu nakon što je Općinski sud u Sarajevu odlučio oduzeti stan legendarnom nogometašu. 

Pašić je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača na prostoru bivše Jugoslavije, zato i ne čudi zašto je cijeli slučaj odjeknuo regijom.

Kao kapetan predvodio je FK Sarajajevo do titule prvaka 1985. godine, a bio je i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije. 

Najugledniji mediji u Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji prenijeli su priču o tužnom scenariju i o tome kako se Pašiću radilo iza leđa u proteklom razdoblju.

"Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije izbačen na ulicu", "Bivši reprezentativac Jugoslavije mora na ulicu: Ne znam što ću ni kako ću", "Vlasti u Sarajevu izbacuju na ulicu nogometnu legendu Predraga Pašića", "Legenda Sarajeva beskrajno ponižena", "Bruka i sramota! Bivši reprezentativac izbačen na ulicu!", neki su od naslova u regionalnim medijima.

Pašić je za portal SportSport.ba kazao kako ni sam ne zna što i kako će dalje. Kako je naveo, sreća mu je pa trenutačno sud ne radi što će koliko-toliko prolongirati njegovo izbacivanje na ulicu.

Za one koji ne znaju ili nisu svjesni Pašićeve veličine ovaj čovjek je bio najbolji igrač Prve lige Jugoslavije u sezoni 1984/85, igrao je još za Stuttgart i Munchen 1860. Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Bio je i osnivač škole nogometa Bubamara koja je djelovala poslije rata u BiH. Film o Bubamari snimio je nekadašnji nogometaš te povremeni redatelj, slavni Eric Cantona.

Legendarni Paja iako je imao priliku 1992. godine napustiti Sarajevo, odlučio je ostati uz svoje sugrađane tijekom najtežeg razdoblja za grad na Miljacki. Možda i to govori o kakvoj se ljudskoj veličini radi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?