sastanak predstavnika triju javnih poštanskih operatora BiH

Cijena univerzalnih poštanskih usluga će se korigirati, cilj amortizirati negativan utjecaj inflacije

09.04.2022.
u 09:00

Cijena za pružanje univerzalne poštanske usluge nije se mijenjala od 2013. godine. iako su troškovi pružanja usluga uslijed kumulirane inflacije kontinuirano rasli.

U Mostaru je održan sastanak predstavnika uprava triju javnih poštanskih operatora (Hrvatske pošte Mostar, BH Pošte Sarajevo, Pošta Srpske Banja Luka) i Agencije za poštanski promet Bosne i Hercegovine, piše Večernji list BiH. 

Prezentacija usluga

Na radnom sastanku govorilo se o dosadašnjoj suradnji javnih poštanskih operatora vezano uz zajedničke projekte, suradnji javnih poštanskih operatora i Agencije za poštanski promet te o uvjetima i cijenama pružanja univerzalnih poštanskih usluga. Cijena za pružanje univerzalne poštanske usluge nije se mijenjala od 2013. godine. iako su troškovi pružanja usluga uslijed kumulirane inflacije kontinuirano rasli.

Prema službenim podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine, procijenjena stopa inflacije samo u 1. polugodištu ove godine iznosi 9,2 posto, a uvažavajući složenu ekonomsku situaciju, za očekivati je i rast u budućem razdoblju. Navedeno ima značajan utjecaj na poslovanje javnih poštanskih operatora, kao i buduće održivo obavljanje univerzalne poštanske usluge. Javni poštanski operatori složili su se o potrebi poduzimanja aktivnosti korekcije cijena univerzalnih poštanskih usluga u cilju amortiziranja negativnog inflacijskog utjecaja. Nakon sastanka sudionici su posjetili izložbene prostore javnih poštanskih operatora na Međunarodnom sajmu gospodarstva koji se trenutačno održava u Mostaru. Hrvatska pošta Mostar je na Međunarodnom sajmu u Mostaru tradicionalno i dugi niz godina prisutna, a to je mjesto i prigoda za prezentiranje novih usluga, razgovore s potencijalnim novim partnerima i svima koje zanima poslovanje ovog poduzeća.

U proteklom razdoblju Hrvatska pošta Mostar uvela je i predstavila niz novih usluga koje su doprinijele boljem poslovnom rezultatu, ali i širenju na regiju. Ove godine, nakon dvije godine stanke u sajamskim aktivnostima zbog pandemije, posebno je važno ponovno se uživo susresti s klijetima, partnerima...

Investicijski planovi

Štand Hrvatske pošte Mostar posjetili su brojni dužnosnici, kako domaći tako i iz regije, predstavnici vlasti, gospodarstvenici... Tako su jučer štand Hrvatske pošte Mostar posjetili predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto s direktoricom Mostarskog sajma Dalfinom Bošnjak.

Tom prilikom čelni ljudi Hrvatske pošte Mostar upoznali su hrvatske dužnosnike Dragana Čovića i Borjanu Krišto s poslovnim rezultatima i razvojnim investicijskim planovima koje Hrvatska pošta Mostar namjerava poduzeti u idućem razdoblju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije