Gužve u staračkim domovima u BiH

Cijene do 1250 KM, a na smještaj umirovljenici čekaju godinama

Ilustracija
23.05.2017.
u 11:00

Unatoč velikim kapacitetima, domovi i centri za stare i nemoćne osobe diljem BiH su popunjeni, a u nekima se na smještaj čeka i do nekoliko godina. Prema tvrdnjama voditelja centara i domova u BiH, čekanje na smještaj ovisi o tome u kojoj se kategoriji potencijalni korisnik nalazi.

Liste čekanja

Cijene smještaja razlikuju se od centra do centra, a ovise i o zdravstvenom stanju korisnika. U Centru za stare i iznemogle osobe u Mostaru boravi 111 korisnika. Kako doznajemo, na smještaj u dom ne čeka se kada su u pitanju pokretni korisnici koji žele boravak u višekrevetnim sobama, dok su kapaciteti popunjeni u jednokrevetnim sobama. Na Odjelu za pojačanu njegu, gdje se smještaju nepokretni korisnici, moguća su određena čekanja do mjesec dana. Kako navode iz tog Centra, prednost prilikom prijema imaju korisnici koji nemaju uvjeta brinuti se o sebi ili nemaju nikoga od bližnjih koji su u zakonskoj obvezi skrbiti o njima.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?