MOSTAR

Cjepiva donirana iz Srbije u skladištu: Sutra će utvrditi plan cijepljenja zdravstvenih radnika

03.03.2021.
u 17:13

Cjepiva kompanije AstraZeneca, koja je jučer dostavio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, uskladištene su u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u Mostaru.

Iz Zavoda su danas ponovili da se čeka odobrenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, nakon čega će biti proslijeđene na teren za cijepljenje zdravstvenih radnika na području Federacije BiH.

"Budući da se radi o hitnom stanju, očekujemo, a tako nam je i rečeno, da će Agencija izdati odoborenje u roku od dva do tri dana. Cjepivo ćemo raspoređivati prema uhodanom algoritmu, a sve detalje ćemo dogovoriti sutra na sastanku s predstavnicima županijskih zavoda za javno zdravstvo", kazala je dr. Mia Blažević, epidemiolog Federalnog zavoda.

Inače, cjepiva AstraZeneca ne zahtijevaju poseban hladni lanac skladištenja. Blažević je kazala da se radi o standardnom lancu skladištenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije