Advent

Članice Udruge Zdrav korak na putovanju u Češkoj

09.12.2015.
u 07:00

Nakon što su lani posjetile Salzburg u vrijeme adventa, ove godine su odlučile za članove i simpatizerke organizirati advent u Pragu

Sportsko-rekreativna udruga "Nordijsko hodanje - zdrav korak" Mostar osnovana je 11. travnja 2014. i prva je udruga nordijskog hodanja u BiH. Za ovu vrstu rekreacije su se opredijelili jer odgovara osobama koje su rekreativci, promiče kretanje u prirodi i brigu o psihofizičkom zdravlju svojih članova. Iako većinu aktivnih članova čine žene, Udruga je otvorena za sve ljude dobre volje (od 7 do 77 i plus godina).

Adventsko putovanje

Svoje članove nastoje potaknuti da se što više kreću i međusobno druže. Nakon što smo prošle godine za vrijeme adventa posjetile Salzburg, ove godine Udruga "Nordijsko hodanje - zdrav korak" je za svoje članice i simpatizerke organizirala advent u Pragu. Zainteresiranih za ovo putovanje bilo je više nego smo očekivali, pa smo, nažalost, morale ograničiti broj putnika na 55, kazali su iz ove udruge.

Na svoje putovanje su krenule 2. prosinca te su istaknule, iako je putovanje bilo naporno, kako je ugodno društvo u autobusu učinilo da putovanje protekne jako brzo. U Pragu su ih oduševile brojne stvari. - Pročelja zgrada, čistoća ulica, a posebno vozači. U ovom dijelu grada rijetki su semafori iako tuda prolazi i gradski tramvaj, ali vozači staju prije pješačkog prijelaza čim primijete da pješaci namjeravaju prijeći na pješačkom prijelazu. Uredno čekaju da prođe cijela kolona pješaka i nitko ne trubi, kazali su iz ove Udruge. Drugi dan boravka u Pragu bio je rezerviran za obilazak praških turističkih atrakcija. Provezli su se preko Vltave do stadiona Strahov, koji je najveći stadij i drugi najveći sportski objekt na svijetu. - Za vrijeme komunističkih vlasti u njemu su se održavale Spartakijade (Sovjetska inačica Olimpijskih igara), a danas se najviše koristi za koncerte velikih svjetskih zvijezda jer može primiti više od 220.000 gledatelja, kazali su. Posjetili su i samostan Strahov, crkvu sv. Roka i crkvu Marijinog Uznesenja, ali i crkvu Loreta, koja je najveća hodočasnička destinacija u Češkoj.

Ljekovita mineralna voda

Subota im je bila rezervirana za odlazak u Karlove Vary, udaljene od Praga nekih 130 km, jedan od najljepših i najposjećenijih gradova u Češkoj.

- Oduševljeni smo prekrasnim ulicama, pročeljima zgrada koje su naslonjene jedna na drugu. Šetamo ulicama lagano ispijajući ljekovitu mineralnu vodu koju možete natočiti na jednoj od mnogobrojnih česmi u toplicama i gradskim ulicama, kazale su članice ove Udruge. U nedjelju su se na blagdan sv. Nikole ponovno vratile u Mostar, prepune dojmova sa svog putovanja u Češku. Također su naglasile i pozvale sve zainteresirane osobe da im se pridruže u Udruzi, a sve ostale aktivnosti i dalje mogu pratiti na stranici "Zdrav korak". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije