DUŠANKA MAJKIĆ:

Članovi komisije za slučaj ‘Mehmedović’ trebaju vratiti novac jer nisu uradili posao

Dušanka Majkić
26.11.2013.
u 10:24

- Peru se ruke od svega, a stječe se dojam kako je sve ovo više upotrijebljeno protiv direktora SIPA-e - kaže Majkić

Proteklo zasjedanje Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obilježila je zatvorena rasprava o nalazima istražne komisije koja je utvrđivala zakonitost postupanja nadležnih državnih tijela u slučaju privođenja i zadržavanja zastupnika Šemsudina Mehmedovića. Zastupnica Dušanka Majkić koja je bila i članica istražne komisije izrazito je nezadovoljna načinom na koje je to tijelo privelo kraju svoj rad.

Rad istražne komisije u slučaju “Mehmedović” okončan je bez ikakvih konkretnih zaključaka. Zašto?

Nakon pet sjednica istražne komisije i svih obavljenih razgovora i saslušanja, prikupljenih informacija, jedini zaključak predsjedatelja je bio da komisija ne može donijeti nikakvu valjanu pravnu ocjenu događaja zbog kojeg je utemeljena. Za mene je takav stav predsjedatelja Mirsada Mešića iz SDP-a bio neprihvatljiv, jer ako pet sjednica radiš, dva mjeseca raspravljaš i onda ne možeš dati valjanu ocjenu događaja zbog kojeg si tu, onda trebaš vratiti novac koji si uzeo za ta dva mjeseca, jer nisi uradio posao. Komisija je trebala ispitati činjenice, a ne donositi pravnu ocjenu. Mi smo predstavnici građana, a javnost je vrlo zainteresirana za ovaj slučaj. Ja sam ostala iznenađena kada sam vidjela da su hrvatski članovi u komisiji podržali takav stav predsjedatelja i stekla sam dojam da je već uspostavljen dogovor kako da se izađe iz cijele te priče. Peru se ruke od svega, a stječe se dojam kako je sve ovo više upotrijebljeno protiv direktora SIPA-e. I mi iz RS-a nismo željeli podržati predloženi zaključak.

Kako gledate na činjenicu da je rasprava o izvješću komisije bila zatvorena za javnost?

Ja sam treći saziv u Parlamentu i ovo mi je drugi put da raspravljam o povjerljivim stvarima te razine. Nema tu ništa povjerljivo, jer što je to u ovoj zemlji što ne znaju stranci. Razlog je bio samo da se sve sakrije od javnosti, od građana...

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije