Otvorio Memorijalni centar 2003.

Clinton pozdravljen pljeskom: - Bili ste uvijek dobar čovjek, poručile mu Majke Srebrenice

srebrenica_clinton
Foto: Klix
11.07.2015.
u 11:17

Bivši američki predsjednik Bill Clinton, osoba godine u svijetu prema izboru Večernjakovog pečata, stigao je u Srebrenicu kako bi odao počast žrtvama genocida koji se dogodio u vrijeme njegovog predsjedavanja SAD-om.

Clinton, koji je otvorio Memorijalni centar u Potočarima 20. rujna 2003. godine, obratit će se ispred izaslanstva SAD-a preživjelim žrtvama i prisutnima. U izaslanstvu s Clintonom su i Madeleine Albright, koja je obavljala funkciju državnog tajnika u vrijeme ratnih događanja u BiH i koja je bila snažni zagovarač američke intervencije u BiH, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen E. Cormack, senator Roger F. Wicker, senatorica Jeanne Shaheen, članovi Predstavničkog doma Eliot L. Engel i Peter T. King.

"Bili ste uvijek dobar čovjek. Sretna sam što vas imamo jer ste uvijek pomagali nama majkama Srebrenice", rekla je Munira Subašić.

Clinton je uložio velika sredstva u proces obnove i izgradnje BiH.

Komentara 1

BE
bendz
23:52 11.07.2015.

Smijurija.Zali Boze 2000 zrtava Srba-islamske vjeroispovijesti nastradalih u sukobu s vojskom RS. Zrtve Srba-pravoslavne vjeroispovijesti njih oko 3500 u rejonu Podrinja su same sebe pubijale u zadnjem ratu u B iH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?