ukusan desert

Čokoladna torta bez pečenja: Idealna za sve ljetne proslave

coolinarika
05.07.2023.
u 07:50

Čokolada torta koju nije potrebno peći idealna je za sve ljetne proslave, nenajavljene goste ili kad se jednostavno zaželite slatkog, a ne da vam se uključivati pećnicu. Za svilenkastu i bogatiju kremu umiješajte tučeno vrhnje i Lino Ladu i dobit ćete kombinaciju za savršenu čokoladnu tortu čiji recept donosi blogerica Nina Mrvica.


SASTOJCI

ZA PODLOGU:

200 g čokoladnih zobenih keksa
90 g maslaca

ZA KREMU:

1 Krema za kolače od čokolade (150 g)
300 ml mlijeka (hladnog)
500 ml Šlaga 5+
200 g mascarpone sira
4 žlice Lino Lade Gold Creamy

Priprema

1. Pripremite kalup za tortu Ø 20 cm. Na dno kalupa postavite papir za pečenje kako biste lakše odvojili podlogu.

2. Kekse usitnite u sjeckalici. Maslac stavite u posudu s debljim dnom te ga otopite na vatri. Maslac odmah dodajte mljevenim keksima, kratko promiješajte da se sve sjedini te stavite u pripremljen kalup, prenosi Coolinarika

3. Podlogu utisnite koristeći dno čaše ili slično. Zatim podlogu stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.

4. Za kremu uspite kremu za kolače u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Dodajte hladno mlijeko i šlag 5+ te miksajte dok ne dobijete kremu. Potom dodajte Lino Ladu Gold Creamy i mascarpone te ponovno sve sjedinite mikserom.

5. Odvojite nekoliko žlica kreme, stavite ih u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom kako biste ukrasili tortu. Ostatak torte nanesite u kalup preko podloge. Poravnajte površinu pa ukrasite preostalom kremom. Stavite u hladnjak na dva sata ili preko noći.

6. Torti maknite obruč kalupa te stavite na stalak za torte.

Savjet
Količinu Lino Lade Gold Creamy prilagodite ovisno o tome koliko izražen čokoladni okus volite. Tortu možete ukrasiti i svježim voćem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?