Sarajevo

Čolak razgovarao s veleposlanicima Velike Britanije u BiH i Hrvatskoj

Čolak
07.12.2015.
u 13:42

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanicima Velike Britanije u BiH i Hrvatskoj Edwardom Fergusonom i Ianom Cliffom o jačanju političke i ekonomske suradnje zemalja regiona u svjetlu bržeg kretanja naše države na putu ka Europskoj uniji (EU).

Zajednički je konstatirano da je napredak koji je BiH u ovoj godini napravila ka EU važan za stabilizaciju situacije u našoj zemlji, kao i u cijelom regionu. Naglašena je prioritetna potreba da naša država, u skladu s novom inicijativom EU, nastavi sa provođenjem ekonomsko-socijalnih reformi zacrtanih u Ekonomskoj agendi kako bi do kraja ove ili početkom iduće godine ispunila uvjete za podnošenje kredibilne aplikacije za status kandidata za ulazak u EU.

Čolak je naglasio potrebu razgovora o reformama Ustava i Izbornog zakona BiH, s ciljem dalje relaksacije političkih odnosa i stvaranja funkcionalnijeg sistema u našoj zemlji.

Veleposlanici su pozdravili spremnost i opredijeljenost dviju država na suradnju i izgradnju dobrosusjedskih odnosa, a imajući u vidu činjenicu da Republika Hrvatska kao članica EU može pomoći BiH na njenom putu europskih integracija, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije