Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a

Čordaš: Do kraja srpnja završetak izgradnje 36 kuća za izbjeglice i raseljene

Druženje
21.03.2017.
u 15:15

 Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš najavio je za kraj srpnja završetak izgradnje 36 kuća, koje se rade u okviru druge faze projekta rekonstrukcije stambenog fonda - OPEC.

- Tijekom ožujka uveli smo izvođače u radove na izgradnji 36 individualnih stambenih jedinica u 14 gradova i općina Republike Srpske, a planirano je da sve ove kuće budu završene do kraja srpnja - rekao je Čordaš.

Dodao je da se te stambene jedinice grade u okviru druge faze projekta, a da je prva faza realizirana tijekom 2014. godine, kada je u 33 lokalne zajednice ovog bh.entiteta izgrađeno 170 kuća.

- Sredstva za ovaj projekt u iznosu od 3.237.500 američkih dolara osigurala je Vlada RS-a kreditnim zaduženjem kod Fonda za međunarodni razvoj – OFID, s ciljem da se izbjeglicama i raseljenim osobama u RS-u, kao jednoj od najugroženijih kategorija stanovništva, omoguće  trajna stambena rješenja – kazao je  ministar Čordaš.

Podsjetio je i da je njegov resor tijekom realizacije projekta u 2014. godini, u postupku provođenja javnih nabavki,  ostvario uštede u iznosu od preko 500.000 eura, čime su izgrađene dodatne stambene jedinice.

- Nakon što smo osigurali ova sredstva, odmah je pripremljena lista sa dodatnih 36 korisnika, i raduje me da smo uspjeli i ovu drugu fazu dovesti do konkretnih aktivnosti na terenu - izjavio je ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije