sastanak lidera

Čović i Dodik sutra u Mostaru razgovaraju o formiranju vlasti na razini BiH

18.11.2022.
u 11:38

Predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a, Dragan Čović i Milorad Dodik, sutra će razgovarati o formiranju vlasti u BiH nakon što je HDZ sve bliže konačnom dogovoru sa stranama Osmorke o vlasti u Federaciji BiH.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović ranije je najavio da će nakon sastanka s predstavnicima stranaka Trojke, odnosno Osmorke, naredni sastanak biti održan s predstavnicima SNSD-a.

Čović je kazao i kako će usuglašavanje programskih principa biti temelj za razgovore sa SNSD-om čiji je predsjednik Milorad Dodik komentirao kako će blok "Srbi-Hrvati o svemu odlučivati" na razini BiH, piše Klix. 

Dodik je mišljenja da se vlast teško formira te smatra kako novi sastav vlasti na državnoj razini vjerojatno neće biti poznat do travnja ili svibnja iduće godine.

Prethodno su radne grupe stranaka Osmorke i HDZ-a usuglasile programske ciljeve za formiranje vlasti za mandatno razdoblje 2022. - 2026. godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije