Zagerb

Čović i Milanović razgovarali potrebi osiguranja prava Hrvata kao ravnopravnog naroda u BiH

08.09.2021.
u 13:13

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine. Predsjednik Milanović i Dragan Čović razgovarali su o odnosu dviju država, Repubike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Nadalje, razgovarali su o statusu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te o potrebi osiguranja prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini što znači i legitimnu zastupljenost u institucijama i tijelima vlasti.
 

Ključne riječi

Komentara 2

IJ
I ja tebi
16:26 08.09.2021.

Neki se umišljaju da imaju pravo birati i svoga i hrvatskog član predsjedništva. Koje bira Komšića nek njemu i bude predsjednik a Hrvati sigurno nisu .

LO
lokve
14:15 08.09.2021.

Kako li su sve blokiraju a nemaju prava imaju i više nego što zaslužuju: Predsjedništvo BiH se sastoji od 3 člana: jednog Bošnjaka i jednog Hrvata, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije RS.1. Izbor i trajanje mandataa. Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg donosi Parlamentarna Skupština

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?