susret s Palmerom

Čović istaknuo potrebu donošenja sveobuhvatnih izmjena Izbornog zakona

covic
09.09.2020.
u 18:45

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika za europske i euroazijske poslove Sjedinjenih Američkih Država i posebnim izaslanikom State Departmenta za Zapadni Balkan Matthew A. Palmerom.

Dužnosnici su razgovarali o suradnji Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, euroatlantskim reformama i integracijama kao i o ekonomskom i epidemiološkom stanju u BiH. Također, dužnosnici su govorili o trenutnim političkim prilikama i predstojećim Lokalnim izborima, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Istaknuto je kako su euroatlantske integracije vanjskopolitički prioritet za Bosnu i Hercegovinu, naglašavajući važnost dosljednog provođenja reformskih procesa za izgradnju prilika, unaprjeđenje suživota i demokratizaciju bh. društva. Međunarodna suradnja u tom polju, istaknuto je, jedan je od ključnih elemenata u postizanju napretka ka Europskoj uniji i NATO savezu. Hrvatski politički dužnosnici u potpunosti su predani postizanju članstva BiH u EU-u i NATO-u, zaključeno je.

Komentirajući Lokalne izbore 2020. godine, istaknuto je zadovoljstvo nedavno iskazanim napretkom u pogledu potpisivanja Sporazuma između HDZ-a BiH i SDA o izmjenama Izbornog zakona i održavanju izbora u Gradu Mostaru.

Dr. Čović je istaknuo zadovoljstvo političkim pomakom, iako je naglasio stav hrvatskih dužnosnika o nedjeljivosti Lokalnih izbora te novoj izbornoj diskriminaciji Grada Mostara. U svjetlu obljetnice Daytonskog sporazuma, istaknuo je potrebu za donošenjem sveobuhvatnih izmjena Izbornog zakona kako bi konstitutivni narodi Bosne i Hercegovine bili uistinu jednakopravni i zaštićeni te kako bi se putem legitimnog predstavljanja osigurala politička suradnja, stabilnost i napredak. 

Govoreći o ekonomskom stanju, naglašen je značaj provođenja reformi, poticanja investicija i međunarodne suradnje. Tijekom sastanka, dr. Čović je u ime žitelja Bosne i Hercegovine i osobno ime izrazio zahvalnost g. Palmeru na potpori koje Sjedinjene Američke Države pružaju Bosni i Hercegovini za lakše nadvladavanje posljedica pandemije koronavirusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije